Det är därför viktigt att hålla immunförsvaret starkt och friskt. Här är några tips för att stärka ditt immunsystem och hålla dig frisk och kry och leva längre.

En hälsosam kost är en nyckel till att stärka immunförsvaret. Både frukt och grönsaker innehåller vitaminer och antioxidanter som hjälper till att bekämpa fria radikaler och skydda kroppen mot sjukdomar. Näringsämnen som vitamin C, D och E är särskilt viktiga för att bibehålla en stark och hälsosam immunfunktion.

När det gäller kolesterol som är en typ av fett. Kan höga nivåer öka risken för hjärtsjukdomar.

Då kan som tidigare sagts och som det står längre ner, att äta bra kost och mer motion hjälpa till att minska just denna risk.

Läs mer om riskfaktorerna här.

Att träna regelbundet kan också hjälpa till att stärka immunförsvaret.

Fysisk aktivitet kan öka antalet vita blodkroppar i kroppen, som hjälper till att bekämpa infektioner. Studier visar också att motion kan minska stress och inflammation, vilket i sin tur kan bidra till att stärka immunförsvaret.

En god natts sömn är också viktig för immunsystemets funktion. Sömnbrist kan orsaka stress och öka inflammation i kroppen, vilket kan minska immunförsvarets effektivitet. Försök att få minst sju timmars sömn varje natt för att hålla immunsystemet starkt.

Slutligen kan vissa kosttillskott också hjälpa till att stärka immunförsvaret.

Probiotika kan till exempel bidra till att bibehålla en hälsosam tarmflora, vilket i sin tur kan förbättra immunförsvarets funktion. Vissa andra kosttillskott som echinacea och ginseng kan också ha immunstärkande egenskaper.

Genom att följa dessa tips kan du hjälpa till att stärka immunförsvaret och hålla dig frisk. Men kom ihåg att det också är viktigt att följa grundläggande hygienrutiner, som att tvätta händerna regelbundet och undvika att dela personliga föremål, för att minska risken för infektioner och sjukdomar.