Att shoppa smart är något som alla kan lära sig. Det är inte bara ett sätt att spara pengar, utan också ett sätt att undvika impulsköp som du kanske inte behöver. Genom att följa dessa enkla steg kan du bli bättre på att handla smart:

1. Förbered dig innan du går till affären – ta reda på vad de har i sortimentet och skapa en lista med det du verkligen behöver. På så vis slipper du bli distraherad av andra produkter som lockar dig men som kanske inte är nödvändiga.

2. Laga mat hemma istället för att gå ut och äta – om man planerar sin veckomeny innan man handlar sparar man mycket tid och pengar!

3. Undvik reklamer – om det finns möjlighet, anmäl dig till marknadsföringslistor för att undvika frestelsen från reklamer som lockar till impulsiva inköp.

4. Använd rabatt-applikationer – titta runt online efter rabatter och erbjudanden innan du handlar, det hjälper ofta till med besparingar!

5 .Gör julkort/presenter hemma – istället för dyra presenter kan man skapa personliga julkort eller presentinslagning hemma vilket spar mycket tid och pengar!

Genom att anamma dessa tips kommer din shoppingupplevelse vara mer effektiv samtidigt som den ger mindre stress och leder till mindre impulsiva inköp!