Pandemins påverkan på mode och skönhet är tydlig. Vi har sett stora förändringar i vad som är populärt, beroende på de nya omständigheterna vi lever under.

En av de mest uppenbara trenderna är att det komfortabla har blivit en prioritet. Mjuka material som bomull och linne har tagit plats i garderoberna, medan tighta jeans och formella kläder ofta ligger undangömda i skåpen. Detta gör sig självklart inte bara gällande för kläder utan även smink; trenden med naturliga looker fortskrider denna period.

Ett annat resultat av pandemin är att ekologiskt hållbarhet har blivit mer betydelsefullt inom modevärlden. Fokus ligger nu på produkter som använder mindre miljöpåverkande processer, samtidigt som man prioriterar cirkulera mode istället för att hela tiden producera nytt – vilket leder till minskade utslagningar och slöseri med resurser.

Vi ser alltså hur pandemin driver fram olika trender inom mode- och skönhetsindustrin – från den bekvamma livsstilen till ett mer miljömedvetet synsatt – vilket visar sig vara mycket positiva förutsatser inför framtiden!