För att hitta motivationen att börja träna regelbundet behöver du först och främst bestämma dig för vilket mål du vill uppnå. Är det viktminskning, styrka eller kondition? Det kan vara en bra idé att skriva ner dina mål på ett papper så att du har dem framför dig när du tränar.

Att ha en plan är också viktigt. Fundera ut vilken typ av träning som passar just dig beroende på din livsstil, tidsschema och budget. Om det inte finns nog med tid i veckan kan det vara lurt att dela upp träningspassen till flera mindre sessioner istället för ett långvarigt pass.

Om man tycker om musik under sin träning kan man göra en spellista med sina favoritlåtar som man lyssnar på under tiden man rör sig. Att se resultat är alltid motiverande – ta regelbundet progressiva bilder av din kropp så ser du hur den förbättras!

Grupptraning är ofta mer roligare och effektivare än ensamtraning – leta upp andra personer som har samma malsattningar som dig sjalv och anslut er till ett gemensamt program! Positiv feedback fran andra ger energi och motivation till fortsatta framganger!

Trana aldrig pa tom mage – se till att ata ordentlig mat innan ditt pass sa far din kropp den energin den behover for optimal prestation! Oavsett om det ar yoga, jogging, cykling eller gymmet – ge allting 100% men glom inte heller bort de dagarna da du tar ledighet fran sporten for rekreationens skull. Lyxiga spa-dagar, massagebehandlingar etcetera gor verkligen susen nar orken tryter!