Att äta grönsaker är ett bra sätt att få i sig nyttigheter och hålla kroppen frisk. Det finns många olika typer av grönsaker som innehåller viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter som stödjer immunförsvaret. Att inkludera mer grönsaker i din dagliga kost kan leda till bättre hälsa och en längre livslängd.

Det finns flera sätt att inkludera mer grönsaker i din matvanor. Först och främst, se till att alltid ha några råa eller torkade gröna bladgrönsaker hemma – de gör det enkelt att snabbt laga en smarrig sallad eller smoothie med massor av extra nyttigheter! Du kan också prova att byta ut riset mot quinoa, couscous eller bulgurwheat – dessa alternativ har mycket fiber vilket bidrar till god matsmältning samtidigt som du fylls upp på energi under hela dagen.

Förutom detta rekommenderar vi starkt att experimentera med olika typer av vegetabilier som du inte tidigare testat – det kan variera mellan squash, aubergine, sparris, selleri etceteras. Testa dem rostade med olja & salt för extra smak! Dessutom är soppa ofta fullproppad med supernyttiga ingredienser; den perfekta lunch-eller middagsalternativet om man vill undvika animalisk protein men fortfarande behov av energi under dagen.

Oavsett hur du vrider och vänder på det: anamma de godaste recepten för dig själv! Om du gillar hur maten smakar kommer du automatisk fortsatt äta den regelbundet – vilket betyder mer grönsmatsinklusion i din diet = bibehallandet av optimal hälsotillstand!