Vem säger att du inte kan få en lyxig skönhetsbehandling hemma? Med lite kreativitet och ett par ingredienser som finns i ditt kök, kan du göra din egen spa-upplevelse. Det är både billigt och hälsosamt!

Först måste du bestämma vilken typ av behandling som passar dig bäst. Vill du ha en ansiktsmask, exfoliering eller en återfuktande mask? Naturliga ingredienser har fantastiska egenskaper som kan ge din hy nytt liv. Fruktjuicer innehåller antioxidanter och vitaminer som stramar upp huden, medan honung ger den extra fukt och glans. Bananer innehåller mineraler som minskar inflammation och oljor såsom jojobaolja återfuktar porerna samtidigt som de lugnar irriterad hud.

Du behöver inte begränsa dig till ansikte – det finns flera andra DIY-skönhetsbehandlingar att prova hemma! Gör en kroppspeeling med salt, olja och citron för att ta bort döda hudceller; använd isbitar för att minska puffiness runtom ögonen; blanda yoghurt med honung för att skapa en rik handkräm; eller gör hemmagjorda aromaterapi-badbomber genom att blandning doftande essentiella oljor tillsammans med bakpulver.

DIY-skönhetsbehandlingarna tar bara några minuter men resultatet är vackert: friskare hy, smidiga muskler, silkeslena ben… Lita på mig – detta är definitivt värt all tid och energi!