Statement-kläder är ett perfekt sätt att uttrycka din personliga stil och skapa en unik look. Det finns många olika sätt att kombinera statement-kläder för att skapa nya, spännande outfits.

Först och främst bör du välja det plagg som du vill ha som den centrala delen av ditt outfit. Detta kan vara allt från en lös blus med volanger till ett par jeans med brodyr på benet. Naturligtvis behöver inte denna item vara helt statement – det kan bara varit en liten detalj som ger din look lite extra pizzazz!

Nu när du har valt ut ditt huvudplagg är det dags att komplettera resten av din outfit. Funderar på vilka andra plagg som passar bra ihop med huvudplagget? Om du har valt ett rikligare plagg, t ex en blus med volanger, så rekommenderar vi dig att matcha den med mer tidlösa basplagg för balansens skull – t ex svarta jeans och sneakers i neutral färgton. På samma sätt om du ville göra ett mer minimalistisk utseende kan man addera in fler statement-detaljer – t ex accessoarer, smycken eller andra tyger/materialer.

Det finns ingen regelbok för hur man skapar sin look men vi tror absolut att leken är viktigast! Var inte rädd för att experimentera och mix & match olika stilar – ibland uppskattas de mest ovilliga kombinationernas resultat!