Huden är det största organet i kroppen och har en viktig roll att spela när det gäller vårt utseende. Det är därför viktigt att hålla den frisk och mjuk. Om du letar efter produkter som kan förbättra din hudtextur, så har vi några tips till dig!

Först och främst bör du använda en mild rengöring varje dag för att ta bort smuts, olja och andra skadliga partiklar som kan tillsammans orsaka irritationer. Fortsätt sedan med en ansiktsmask som innehåller ingredienser som aloe vera, honung eller avokado – alla dessa ingredienser är bra för att ge din hy extra næring.

Nuvarande teknologi har gett upphov till flera innovativa produkter som kan bidra till att förbättra hudens textur. Exempelvis finns det nu serum på marknaden som innehåller aktiva ingredienser såsom retinol, glycerin och hyaluronsyra – alla med unika egenskaper för att lindra torrhet, minska rynkor samt stimulera cellfornyelsen vilket ger lysterfullare hud.

Om du vill ha ytterligare resultat borde du prova peelingprodukter med AHA-syror (alfahydroxisyror) eftersom de effektivitet exfolierar de döda hudcellerna samtidigt som de bevarar den normala pH-balansen i epidermis. Dessutom finns det speciella masker baserade på mineralpulver eller grön teextrakta; dessa fungerar bra om man vill ha mer jämnare tonad hy samma slag glansig finish!

Sist men inte minst: se till att dricka mycket vatten under hela dagen – minst 8 glas per dag – så kommer din hy tacka dig senare!